Tapolca - Kórház barlang, 2011-12-28 - 2011-12-28

Filmezés a

Régóta tervezzük már, hogy ismét ellátogatunk a tapolcai Kórház-barlangba, de mostanáig  valahogy kimaradt, mindig valami fontosabb és érdekesebb feladatot találtunk. 

Feldobtam az ötletet Safinak, hogy az év végén merüljünk  a Kórház-barlangban. Safi a tervben hamar partnerem lett, sőt az ötletet továbbgondolva eldöntöttük, hogy egy rövid filmet is készítünk.

Itt látható:

Úgy terveztük, hogy Safi, Gyula, Karcsi és jómagam megyünk le a barlangba. Időközben Ákos is csatlakozott hozzánk, de Ő most nem merül, hanem ismerkedik a hely sajátosságaival. Szerencsére Gyulától előző nap kaptam egy remek szánkónak való hordót, amit még este szétvágtam és ideális szánkókat készítettem belőle. Így a rendelkezésemre álló hely mérete miatt úgy döntöttem, hogy a már évek óta nem használt nedves ruhámat előveszem, és azt fogom használni. Megvallom őszintén volt bennem egy kis félsz, hogy rám jön-e a régi ruha??? (ami utólag alaptalannak bizonyult). Safi és Gyula nagyobb szánkókkal rendelkeznek, így ők egyértelműen a száraz ruhájukat kívánták használni, amiben tényleg több a perspektíva…..

Úgy terveztük, hogy 10 órára már Tapolcán legyünk. Ezért a találkozó reggel nyolckor volt DNS fitnesz parkolójában. A társaság minden tagja pontos volt. Ezért hipp-hopp már úton is voltunk, Safi remek kisteherautójával, ami fejedelmi kényelmet nyújtottJ Az előre megbeszélt időre értünk Tapolcára, ahol csatlakoztunk Karcsihoz. A csapat igen felkészültnek bizonyult, mert a megérkezésünk után néhány perc múlva már a barlang terápiás részében találtuk magunkat a felszerelésünkkel együtt. A terápiás részt nagyon hangulatosan felújították, amit szép kényelmesen körbe is jártuk. Hamar átöltöztünk és nekiindultunk a kúszós-mászós barlangnak.

Mivel rendszeresen járunk száraz barlangokba, így gyakorlati tapasztalatokkal felvértezve úgy  gondoltuk, hogy a bejutás most jóval egyszerűbb lesz, mint évekkel ezelőtt, a gyakorlat hiányában.  A feltételezés jogosnak bizonyult, mert viszonylag gyorsan bejutottunk az öltözőhelyre. Az emlékek itt is helytállóak voltak és gyakorlatilag felegyenesedés nélkül, kuporodva kellett átöltözni és a felszerelésünket merülés késszé összeállítani. Amíg mi készülődtünk, öltözködtünk Karcsi beiktatott egy gyors kis relaxációt. Ákos segítségével jutottunk a vízbe és megkezdtük a gömbfülke filmezését.  

Safi kamerázott, Gyula pedig szép komótosan körbeúszta a barlang nagy vízzel telt termét. Úgy emlékeztem sokkal kisebb ez a terem, ezért ámultam bámultam! Igaz eddig minden itten merülésemkor rendesen fel volt kavarva az üledék. Ezután következett a két felső járat bejárása. Nekem úgy tűnt, hogy a két járatban csak néhány percet töltöttünk el, de meglepetésemre már majdnem egy órát voltunk vízben, ezért indultunk is kifelé. 

A visszaöltözés rutin szerűen ment, és csakhamar már a szánkóinkat tolva-húzva kúsztunk is ki a barlangból.  Mire kiértünk mindenki „kellemesen” elfáradt és igen meg is éheztünkJ Tehát gyorsan bepakoltuk felszerelésünket az autóba és irány a húsáruház! A tapolcai kalandunkat nagyon finom oldalas, hurka, kolbász elmajszolásával zártuk.

Nem maradt más a hátra mint a hazaút. Safi biztonságosan repített minket a DNS parkolójába, ahol szétváltunk és mindenki ment a maga dolgára.  Amint hazaértem, gondoltam nekiállok  elmosni a felszerelésemet, de a fáradtság győzedelmeskedett, a munkát elnapoltam!

Ezt az évet egy igazán élményekkel teli szép és fárasztó merüléssel zártuk! Reméljük a jövő évi is hasonlóan mozgalmas lesz, és izgalmas túrákat rejt számunkra. Visszatekintve a 2011 évre, elmondhatom, hogy ezt az évet, a csapatunk aktívan, jó eredményekkel zárta!!!

 

 BUÉK mindenkinek!   Fetza

Share